Sekelskifte invid parken - Möjlig fyrarummare - Låg avgift

DENNA VÅNING ÄR JUST SÅLD: Genomgående sekelskiftestrea (MÖJLIG FYRA) om 77 kvm med generösa umgängesytor, magnifika ljusinsläpp, vackra golv i fiskbensparkett och en takhöjd om 3,25 meter.

Välskött, äkta bostadsrättsförening bestående av 68 lägenheter varav 64 bostadsrätter. De fyra hyresrättslägenheterna kan ses som en dold tillgång som kommer ge föreningen ett gott tillskott till kassan den dagen de säljs.

Läget - en kortare promenad från Centralen och Arlanda Express och mitt emellan Riddarfjärden och Kungsholms Strand - är mycket eftertraktat. Närhet även till väldigt goda allmänna kommunikationer.

Rumsbeskrivning

ALLMÄNT:


Rymlig sekelskiftesvåning med genomgående planlösning, stora umgängesytor, högt i tak, välvda fönster och vackra golv. Bostaden kan på ett enkelt - och kostnadseffektivt - vis omdisponeras så att dagens två sovrum istället blir till tre (se gärna beskrivningens alternativa planlösningsförslag). De båda separata duschrummen inbjuder också till ett smidigt boende för såväl familjen som för den med ofta övernattande gäster.


Genom säkerhetsdörr kommer man in i ENTRÉHALLEN varifrån man når kök, matrum och arbetsrum och ser vidare in mot såväl sällskapsrum som master bedroom. Här är högt i tak, väggarna vita och på golvet ligger en gråsvart matta. I anslutning till hallen hittar ni också våningens nyligen inredda extra duschrum.


Det gemytliga KÖKET - med fönster in mot gården - har inretts för den matlagningsroade. Här är gott om förvaring (skåp, lådor och hyllor i ek), bra med arbetsytor och sist men inte minst en gasspis i hörnläge. Vitvarorna f.ö. består av inbyggnadsugn, kyl/frys, diskmaskin och fläktkåpa (allt i rostfritt). Den svarta arbetsbänken med infälld ho kontrasterar fint mot bakomliggande vita kakel liksom den gråsvarta golvmattan gör sig emot kökets vitmålade väggar. Matplats för två till fyra.


Bostadens MATRUM blir lite utav hemmets nav där det ligger mitt emellan sällskapsrum och master bedroom. Här består golvet av underbart vacker fiskbensparkett och väggarna är som i hemmet i övrigt ljusmålade.


Vidare in till våningens ljusa SÄLLSKAPSRUM. Genom det välvda ljusinsläppet - med fönsterbräda i marmor och elegant elementskydd - i västerläge ser man rakt ut mot grönskan i Kronobergsparken. Även här är golvet i fiskbensparkett och väggarna ljusa. En taklist från "tiden" påminner tillsammans med takhöjden om 3,25 m om att detta är en fastighet med över hundra år av historia.


I fil med sällskapsrummet hittar ni så det rum som idag används som ett kombinerat ARBETSRUM/SOVRUM. Ovanför ingången från entréhallen har den höga takhöjden nyttjats till installation av en taksäng, så att rummet utan kompromisser samtidigt fyller funktionen för såväl kontor som sovrum alt. gästrum. Golver består av ekparkett, väggarna är vita och här finns två generösa garderober inbyggda.


MASTER BEDROOM är ansenligt, ljust och mycket harmoniskt. Vita väggar, på golvet en vit heltäckande matta, taklister och elementskydd i tidlös stil. De båda fönstren i söderläge vetter mot lugna Inedalsgatan och härifrån kan ni också - när ni vaknat - följa Kronobergsparkens årstidsväxlingar. Fem garderober ger plats för det mesta.


Eftersom detta sovrum är så ovanligt stort och dessutom har två fönster kan man här om man så önskar med en enkel mellanvägg skapa två mindre sovrum. Även dessa båda rum kommer inte minst p.g.a. takhöjden och respektive rums magnifika fönster, upplevas som ljusa och rymliga.


Master bedrooms eget intilliggande DUSCHRUM har porslin (toalettstol, handfat) i klassiskt vitt, duschhörna, kakel i vitt med infälld gråblå rand, ljust klinkergolv och vattenburen handdukstork.


Det extra DUSCHRUMMET har golv och väggar i svart keramik med infälld mosaik i gnistrande grönt, golvvärme och infällda spotlights i tak. Inredningen består av toalettstol och handfat i vitt, väggmonterat spegelskåp liksom tak- och handdusch bak välvda infällbara duschväggar.


Till våningen hör ett KÄLLARFÖRRÅD.FÖRENINGEN

ALLMÄNT


Brf Stenbrottet 9 Vårdtornet (org nr 769601-8436) äger och förvaltar sedan december 1999 fastigheten Stenbrottet 9, med adresserna Inedalsgatan 1, Kronobergsgatan 6 samt Parkgatan 16-20. På fastigheten huserar ett bostadshus med 68 lägenheter varav 64 är upplåtna med bostadsrätt och fyra med hyresrätt. Föreningen har dessutom två lokalhyresgäster.


Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. I.o.m. att marken innehas av föreningen med äganderätt betalas inte någon tomträttsavgäld.


Brf Stenbrottet 9:s ekonomi är välskött. Föreningens belåning stannar idag på låga 1 823 kr/kvm BOA Enl årsredovisning 2016). Stora värden i orealiserade tillgångar finns (bl.a. de fyra hyreslägenheterna). En stundande gårdsrenovering kommer såvida hyresrätterna inte avyttras tillfälligt leda till ökad belåning. Årsavgiften för medlemmarna låg helt still från 2011 för att inför 2016 höjas med 3 %. Avgiften ligger dock fortfarande lågt med 426 kr/kvm BOA.


UNDERHÅLL


För fastigheten finns en långsiktig underhållsplan upprättad vilken årligen uppdateras av styrelsen. Under åren 2018-2019 planeras en gårdsrenovering, senare också en översyn av husets fönster mot gatan. Styrelsens avsikt är att innan dess fondera medel för att minska påverkan på årsavgifterna för medlemmarna.


- Tidigare genomfört underhåll:


2001-2004: Omfattande renovering inkl. stambyte och byte av elstigare, putsning av fasader, nytt yttertak mot gatan.


2007: Värmesystem


2010: Rengöring ventilationskanaler


2011-2012: Byte av tak mot gård


2013: Renovering av fönster mot gård (byte av energiglas)


2015: OVK-besiktning samt åtgärdande av anmärkningar


2016: Bergvärmeinstallation, vilken förväntas täcka 40% av fastighetens energibehov för värme och varmvatten.


GEMENSAMMA UTRYMMEN


Föreningen har en gemensam tvättstuga, renoverad 2006. Cykelparkering finns på gården, där också sittgrupper och grillar utplaceras under sommartid.


Ett uthyrningsrum för övernattning eller tillställning finns till för medlemmarna. Kostnaden för att nyttja rummet är blygsamma 100 kr per kväll eller 200 kr per natt.


ÖVRIGT


Vid överlåtelse har föreningen enligt stadgarna rätt att debiteras bostadsrättshavaren ev avgift om högst 2,5 % av prisbasbeloppet (1 120 kr för 2017). Pantsättningsavgift debiteras med 1,0 % av prisbasbeloppet (448 kr för 2017). 


Juridisk person godkänns inte som köpare av denna bostad.


För mer info se föreningens hemsida  www.brfstenbrottet9.seOMRÅDET

Läget på gemytliga Inedalsgatan - intill Kronobergsparken - är svårslaget. Runt hörnet ligger många grönytor, joggingstråk, såväl inomhus- som utomhusbad och vid Västerbron finns även en båtklubb.


I närområdet finns också ett stort utbud av välbesökta caféer och restauranger från näst intill världens alla hörn, dessutom välsorterade livsmedelsaffärer, banker, kemtvätt, apotek och en rad butiker. Närmaste galleria - Västermalmsgallerian - ligger bara ett par minuters promenad bort. För barnfamiljen är det också nära till såväl förskolor som skolor. 


KOMMUNIKATIONER


Bostadens läge på Främre Kungsholmen innebär utmärkta kommunikationer. Blå linje (station Fridhemsplan eller Rådhuset) alternativt grön linje (station Fridhemsplan) om man vill ta tunnelbanan, eller någon av en rad med bussar som alla stannar strax runt hörnet från bostadens port. 


HISTORIA & KURIOSA


Inedalsgatan namngavs redan år 1885 efter den tidigare egendomen Inedal. "Kungsholmskungen", den mycket förmögne affärsmannen Johan Wilhelm Smitt var egendomens ägare och benämnde denna kärleksfullt efter sin hustru Eufrosyne (också kallad Ina). År 1870 anlade Smitt här ett sockerbruk.


Fastigheten Stenbrottet 9 som uppfördes 1902 ritades av den synnerligen flitige arkitekten J A Vallin. Vallin var inte bara upphovsman till de flesta av husen utefter Parkgatan, han ritade också många av övriga sekelskifteshus på Kungsholmen och var även verksam i bl.a. City, Gamla stan och nuvarande Röda Bergenområdet. Tillsammans med bl.a. kung Oscar II och Artur Hazelius ingick J A Vallin dessutom i den grupp av stiftande ledamöter som skapade Nordiska Museet.ÖVRIGT

Bostaden redovisas i föreningens lägenhetsförteckning som "3 rum och kök". Eftersom nuvarande ägare nyttjar våningen som en "3½:a" marknadsför vi densamma som detta.


TILLTRÄDE enligt överenskommelse. Snabbt tillträde kan om så önskas vara möjligt.


MEDLEMSANSÖKAN till bostadsrättsföreningen ska också inkludera en s.k. UC avseende köparen/köparna.


UNDERSÖKNINGSPLIKT En bostad överlåts i "befintligt skick" och det är köparen som ansvarar för att undersöka bostaden innan köpet genomförs. De brister och fel som säljaren känner till sedan tidigare är han dock skyldig att underrätta köparen om. En bostad i bostadsrättsförening räknas som lös egendom. Reglerna kring bostadsköp i en bostadsrättsförening finner du i Bostadsrättslagen och i Köplagen.

BOENDEKOSTNADSKALKYL Kontakta mäklare för mer information.

UPPGIFTER Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. 

BUDGIVNING Vi tillämpar öppen budgivning vilket innebär att budgivare har rätt att erhålla information om vilka bud som inkommit. Säljaren bestämmer över budgivningen vilket bl.a. betyder att denne avgör till vem han vill sälja och till vilket pris. Efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste fastighetsmäklaren vidarebefordra inkomna bud till säljaren. Säljaren har rätt att anta eller avvisa budet. Samtliga budgivare accepterar att deras namn, telefonnummer och avlagda bud inklusive eventuella villkor visas för köparen av bostaden, om denne så önskar, efter det att köpekontraktet är bindande mellan säljaren och köparen.Lägenhet

Upplåt. form:
Bostadsrätt - Lägenhet
Lgh nr:
4
Rum:
3 rum och kök varav 1-2 sovrum
Yta:
77 Kvm
Avgift:
2 780 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband, förråd.
Andelstal:
1.70039%
Driftkostnad:
Totalt 11 400 kr/år
Fördelat enligt
 
- El: 5000 kr/år
- Försäkring: 3200 kr/år
- Gas: 3200 kr/år
Energiprestanda:
155 kWh/m² år

Förening

Namn:
Brf Stenbrottet 9
Förvaring:
Källarförråd
TV/Internet:
Comhem/Telia

Byggnad

Byggår:
1902

Visningar

Kontakta mäklare för visning!

Fakta

Område:
Stockholm, Kungsholmen
Adress:
Inedalsgatan 1
GPS:
Lat. 59.33358228337
Long. 18.035026353281
Rum:
3 rum och kök
Yta:
77 Kvm
Vån/Hiss:
Entréplan / Hiss finns
Avgift:
2 780 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband, förråd.

Kontakt

Eva Louise Ström

Ägare, Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-365 18 00
evalouise.strom@hgrealestate.se

Ulf Ström

Ägare, Reg. Fastighetsmäklare
Telefon: 073-324 82 90
Mobil: 073-324 82 90
ulf.strom@hgrealestate.se